a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

Kihagyhatatlan vega burger a Rákóczin

2017. február 26. - roska

 

dsc_0344.JPG

Hamburgert enni nem lehet szépen, ez közismert. Az első falat után fröccsen a szósz, nyúlik a sajt, roppan az uborka, és a gyönyörűen megdizájnolt fine-dining kreálmányból nem marad más, mint szanaszét csúszott rétegek Pisai ferdetornya. De legalább nem kellett sokáig szemlélnem a fotózásra ekkor már nem alkalmas látványt, mert bármilyen nagynak is tűnt a hamburger, szégyellni való gyorsasággal fogyott el.

Eredetileg az volt a terv, hogy egy barátnőmmel beülünk abba a kis francia bisztróba, amit az interneten kinéztem, hogy egy café au lait és egy rongyoskifli társaságában töltsük a két óránk közti időt, afféle très chic párizsi nők módjára. Azonban a Vas utcába érve azzal szembesültünk, hogy a bisztró már nincs ott, én viszont rettentő éhes voltam, meg lyukasunk is volt, így gyorsan körbenéztünk a környéken. Na így találtunk rá a Selfie Grill & Bar-ra, bár a rátalálni talán erős kifejezés egy Rákóczi útra néző sarokétterem esetében. Mindenesetre én még sosem hallottam róla, de ez nem tartott vissza semmitől.

Bár az étterem mindenféle grillhúsételeket, salátákat, tésztákat és szendvicseket is kínál, sőt, nagyon korrekt árú napi menü is kapható náluk, érezhetően a hamburger a fő profiljuk. Bár kissé érthetetlen módon az étlapon kábé feleannyi féle hamburger szerepelt csak, mint a kinti vendégcsalogató palatáblán. Az erre érzékenyek számára ez nyilván komoly mínuszpont, én a magam részéről inkább úgy döntöttem, úgy tekintem, hogy minimalista a választék. Elsőburgerezőként ebből az ötféléből se volt könnyű választani, végül a ház specialitása, a Selfie burger és a Vega burger mellett döntöttünk. A hamburgerekhez egységesen steakburgonya és Coleslaw saláta járt, ahogyan az a tengerentúlon is illik.

dsc_0338.JPG

dsc_0335.JPG

A kiszolgálás kedves és gyors volt, legalábbis ahhoz képest, hogy a velünk szemben lévő pult mögött, frissen készítették az ételeket. A végeredmény pedig a maga egyszerű, rusztikus tálalásával egyszerre volt stílusos és nyálcsorgató. A hamburgerek pedig ízre is kifejezetten remekek voltak. Mert bár a marhahúsos-cheddar sajtos Selfie burger is nagyon rendben volt a jól átsütött, szaftos, érezhetően marhából készült, ránézésre legalább félfontos húspogácsával, azonban a nyomába sem érhetett az ízeiben tökéletesen harmonikus Vega burgernek, ami az egyik legjobb hamburger, amit valaha ettem.

dsc_0342.JPG

A grillezett gomolya vastagon és krémesen terült szét a zseniális lilahagyma lekváron, amihez remekül illett az édeskés uborka és az azt kiegyensúlyozó kesernyésebb rukkola. És bár ehhez képest a köretként tálalt steak krumpli meglehetősen semmilyen volt, annak azért külön örültem, hogy a Coleslaw saláta nem tocsogott a majonézben, és így jobban érvényesült a káposzta savanyúsága.

Végül, ami a számlát illeti, nem olcsó a hely, 2400-2500 Forint körül mozognak a hamburgerek, ami tény, hogy nem a gyorséttermi árkategória, na de nem is az a minőség. Azt mindenesetre biztos, hogy a Vega burger minden morzsájáért megéri elmenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr7912294429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása