a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

Bíróság dönt a Roma Parlament sorsáról

2016. október 10. - beszter2

A 8. kerületi önkormányzat bírósági eljárást kezdeményezett annak érdekében, hogy a több százezer forintos tartozást felhalmozó Magyarországi Roma Parlament hagyja el a Tavaszmező 6. szám alatt található székházat.


 

Horváth Aladár volt SZDSZ-es parlamenti képviselő által vezetett Magyarországi Roma Parlamentnek (MRP) augusztus közepéig el kellett volna hagynia a Tavaszemező utcában található ingatlant. Az önkormányzat szerint a Roma Parlament annak ellenére sem fogadta a a számukra felajánlott számos egyéb ingatlan bérlési lehetőségét, hogy ők együttműködve szerették volna biztosítani a szervezet további működésének helyét – még, ha ez nem is volt jogszabályi kötelezettségük. A kényszerű költözés oka egyébként az, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) roma oktatási és kulturális központ létrehozását tervezi az épületben, amely korábban az önkormányzat tulajdonában állt, ám ingatlancsere útján a magyar államnak adta át a képviselő-testület még tavaly nyáron.” – írja a RomNet.hu.

 

Nem csak ellenvélemények hallhatóak az üggyel kapcsolatban, ugyanis sokan hiányolták az érintett szervezet romák érdekeit képviselő tevékenységét. Benga-Oláh Tibor, a fideszes irányítású kerület roma önkormányzatának vezetője szerint a roma társadalom örül, hogy Józsefvárosban végre nyílik egy olyan roma kulturális centrum, amelyet régóta várnak. Erre azonban úgy tűnik még várni kell, ugyanis Horváth Aladárék olyannyira nem hajlandóak kiköltözni az értékes épületből, hogy végső soron még „nemzetközi polgárjogi ellenállást” is hirdetnének.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr1911783979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása