a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

Hol fagyizz Józsefvárosban? - 1. rész

2017. május 09. - mardora

Végre itt a jó idő, ráadásul mivel ma volt a kézműves fagyi napja, sok helyen fél áron lehetett fagylaltozni. Így hát fogtuk magunkat, és megnéztük, milyen a kínálat a kálvin téri Boom fagyizóban.

dsc_0669.JPG

A fagyizóhoz közeledve már messziről látni lehetett a pult előtt kígyó sort, hiszen rengetegen szerettek volna fagyihoz jutni a 20 fokos jóidőben. Az édesség népszerűségét valószínűleg az is növelte, hogy féláron volt, így egy gombóc hagyományos fagyit 125 Ft-ért, a cukormentes verzió gombócát pedig 150 Ft-ért lehetett kapni, ami a mai árakhoz viszonyítva mondhatni megéri. Igencsak szembetűnő az elmúlt évek tendenciája, hogy míg a fagyiárak egyre inkább felfelé kúsznak, a gombócok egyre kisebbek lesznek, így pedig egy családi fagyizás közel sem olcsó dolog. Szóval aki ma a magyar kézműves fagylalt-napi akcióhoz csatlakozó fagyizókba ment, az kimondottan jól járt.

A kínálat széles skálán mozog a Boom Fagyizóban, mi gyümölcsös és tejszín alapú fagyikat egyaránt megkóstoltunk. Nyolc ízt teszteltünk, ebből 5 hagyományosan cukorral készült, míg három (málna, körte, bonbon meggy) cukormentes volt.

  • A málna és a körte kellemesen gyümölcsös és friss volt, egyáltalán nem érződött rajtuk, hogy édesítővel készültek, ami nagyon jó jel.
  • A bonbonmeggy viszont kicsit túl kakaós volt, de hozzá kell tennem, hogy nem igazán vagyok oda a csokis fagylaltokért.
  • Mivel a kókuszt minden formában imádom, nagy lelkesedéssel kóstoltam meg a bounty ízű fagyit, de csalódnom kellett: a kókuszos édességnek mesterséges íze volt, csokit pedig csak elvétve találtam benne.
  • A szintén különlegesebb ízkombinációnak számító epres sajttorta sem nyűgözött le, noha édeskés íze egyáltalán nem volt kellemetlen.
  • A menőbb, nápolyis néven futó, valójában mogyoró ízű fagyi viszont a többségnek kimondottan bejött, főleg, mivel extra nápolyi szeletet is kaptunk hozzá.
  • A pisztácia ellenben, bár nem volt rossz, az eredeti, Olaszországban kapható pisztácia fagyiknak nyomába sem ért (bár ez egyébként is szinte lehetetlen).
  • Végül, ami a leginkább meggyőzött minket, az a bazsalikomos lime volt, amelyben a lime különleges, kellemesen savanykás íze remekül passzolt a bazsalikomhoz.

Úgy gondolom, az ízlésbeli különbözőségek ellenére találtunk kedvünkre való ízeket a Boom Fagyizóban. Nem mindegyik fagylalt-variáció nyűgözött le minket, de a fagyi-kóstolós programot ezen a lazítós délutánon kifejezetten élveztük. A fagyi különben is az egyik legjobb hűsítő, szóval ha valami jéghideg finomságra vágysz, bátran keresd a szuper fagyizókat a kerületben!

 

fotók: a nekednyolc szerzői

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr9712491221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása