a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

Legyőzte Dopeman-t a Fidesz jelöltje az időközi választáson

2017. április 27. - mardora

dopeman.jpg

Sántha Péterné, fideszes jelölt nyerte meg az április 23-án tartott időközi önkormányzati képviselő választást. A józsefvárosi fideszes alpolgármester 46%-kal győzött, a szocialisták által támogatott Dopeman 27%-kal második lett. A harmadik helyet az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok által támogatott Románné Bolba Márta evangélikus lelkész szerezte meg 19%-kal.

A fideszes jelölt 424 szavazatot kapott, Pityinger László "Dopeman" 256-ot, Románné Bolba Márta pedig 183-at. Indult még a választáson a Jobbik jelöltje, Huszár Péter, aki 5,97%-ot ért el (55 szavazat), illetve a Magyar Munkáspárt jelöltje, Konczos László, aki 6 szavazatot kapott. A részvételi arány alacsony volt, a választásra csak a jogosultak 17%-a ment el – írta az Index.hu.

Dopeman az elvesztett választást így kommentálta a 24.hu-nak:

Stockholm-szindrómában szenved az ország! Magyarország egy szadomazo klub! Az emberek, úgy látszik, szeretik kínozni magukat. Én viszont azt szeretem, ha simogatnak és mosolyognak rám, olyanokkal szeretem magam körbevenni, akik kedvesek, és belőlem is ezt váltják ki. Sajnos az ország zöme nem így él. Fájdalom ezt látni, ezért ajánlottam fel, hogy kiállok értük, de hogy élnek-e a lehetőséggel, az ő döntésük. Most a választáson megjelenők huszonhét százaléka kívánt élni vele. De azért azt se feledjük, hogy a választásra jogosultak tizenhét százaléka ment el voksolni!

Az időközi választás oka az volt, hogy a fideszes Balogh Szilveszter lemondott mandátumáról. Balogh 2010 óta volt képviselő és önkormányzati bizottsági tag a Magdolna negyedben, de a szintén fideszes polgármester Kocsis Máté januárban lemondatta. Ennek az volt az oka, hogy Balogh az önkormányzati lakást kapott magánszemélyektől tízezreket kért kölcsön azzal az indokkal, hogy neki köszönhetik a lakásaikat. Ezzel az indokkal 50-300.000 forint összegű kölcsönöket vett fel – írta a 24.hu. 

fotó: 24.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr8212457509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása