a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

A trash az új high-fashion!

2017. március 19. - presijudit

20170308_144502.jpg

A second-hand és vintage boltok virágzó reneszánszukat élik épp, és ez a trend bizony Budapestet is elérte. Már rég magunk mögött hagytuk a turkálóból öltözni ciki gondolatot, és átvette helyét az egyedi ruhák és kiegészítők iránti emésztő vágy. Az alacsony árak mellett az sem elhanyagolható tény, hogy a turiból beszerzett ruháid biztos nem jönnek veled szembe az utcán, azoknak egyénisége és története van. Na, a Víg utcai Konfekció pont ilyen: egy pöttömnyi helyen igényes cuccok között bogarászhatsz, és még a pénztárcád is megköszöni.

Vintage, állatmintás, dagadt, anorexiás, cigányrózsás, motoros, eredeti, bubugao, statementes és céltalan ruhák + kiegészítők a Rákóczi téri csarnok mögött

– hirdeti magát a bolt a Facebookon. Ha ez nem hozza meg az ember kedvét ahhoz, hogy benézzen a kb. egy éve működő Konfekcióba, akkor semmi, és másnap egy hasonló ízlésű barátnőmmel már karöltve tartunk a nyolcadik kerület végtelen sűrűjébe, hogy felfedezzük magunknak az addig csak mendemondákból ismert helyet.

Mivel közel lakunk, nem sietünk, de még így is nyitásra érünk oda. „Ide jöttök? Gyertek be nyugodtan, ha nem zavar titeket, hogy közben pakolászom” – fogad minket Vida Vera, a bolt egyik tulajdonosa, miközben dekorelemeket rakosgat a kirakat elé: egy miniatűr sárga padocskát és egy próbababát. A lila és sárga színű bejárat fölött ékeskedő Mini Bolt felirat nem hazudik, belépve tényleg egy apró zugocska fogad, de be kell látnom, megvan a maga sajátos bája. Mint ahogy a szarvasagancs felett lógó, Rockyt ábrázoló zászlónak is, na meg persze a sok-sok mintás ruhának és kiegészítőnek.

20170308_144219.jpg

Először gyorsan belevetem magam valami egyedi ruha bányászásába, de miután csüggedve konstatálom, hogy pont csak annyi pénz van nálam, hogy a heti pestós tészta adagom hozzávalóit finanszírozni tudjam, inkább a művelődésszervezőként is dolgozó Verához fordulok némi háttérinfóért. Oltai Kata művészettörténésszel közösen nyitották a butikot tavaly februárban, eredetileg abból a célból, hogy több időt töltsenek egymással.

Számomra nem nagyon fontosak a ruhák, mármint nem tudom őket komolyan venni, de a boltot boldogan csináltam

– kezdi Vera. De ha nem egy műbőr szoknya látványa hozza őt lázba, akkor mi?

Amit mondjuk a ruhákon keresztül el lehet érni. Nyilván ez nem egy ruhaboltról szól, hanem arról, hogy szociális hálókat szövünk, meg mindenféle kritikus hülyeséget tudunk ruha formájában kommunikálni a világ felé.

Bár a nyolcadik kerület elsőre érdekes választásnak tűnhet, Verának ez az ötlet szinte magától értetődött, itt nőtt fel és itt is járt suliba. „Elég hardcore idő volt, amikor én kicsi voltam.” De szerinte nem az volt a lényeg, hogy a nyolcadik kerületben csináljanak valamit, hanem hogy Katával együtt csináljanak valamit, abból pedig az lett, hogy a Víg utcában közösen megnyitották a Konfekciót. A ruhákkal akarják megmutatni azt, hogy

Ez a hely tud egy olyan nyolcadik kerületi pont lenni, ahol nem tartanak tőlünk, meg nem röhögnek ki a helyiek. Mert nyilván így a második kerületből lejött fiatalok sokkal nehezebben tudnak azonosulni a környékkel. De azt értik, hogy a butik az micsoda, és így sokkal könnyebb vegyülni velük.

A ruhák egyébként rengeteg helyről érkeznek. Veráék vásárokra járnak Magyarországon és külföldön is, de adományboltokból és más turkálókból is vannak cuccok. Bár arra is volt már példa, hogy valaki behozta a saját holmiját. Folyamatosan érkezik az új áru, minden napra van valami új, tetejébe elég jó áron, szóval ha valami igazán különleges és sajátos öltözékre vágysz, és nem félsz a ruháidon keresztül megmutatni az egyéniségedet, akkor a Konfekciót neked találták ki. A trash az új high fashion!

 

Konfekció
Víg utca 22.
szerda-szombat
14-19h.
[És a butik instagramja, ha az új árukat és árakat böngésznéd.]

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr5212336377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása