a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Neked nyolc?

Hova vigyük a gyereket játszani?

2017. április 11. - vmono

0-02-05-e2d1f0d61924c88fa20e0ea60dfe1c796e749ef62ec9782f9de06df012825ab0_full.jpg

„Futtasd már ki a gyereket, addig beszaladok a Sparba”- hangzott a kérés egy gondterhelt anya szájából a Rákóczi téren, majd hatalmas, jól megpakolt bevásárlótáskákkal elindult a Vásárcsarnok felé, hogy az utolsó kuponjait is be tudja váltani a Glamour napok nagy forgatagában. Eközben az apa, akinek úgy tűnt, kicsit tájidegen a szerep, igyekezett a Rákóczi téri minijátszóteret kihasználni a kisfiúval. Utánajártunk, milyen lehetőségek vannak a józsefvárosiak számára a belvárosi játszóterek tekintetében, ahol két bolt között a nagy rohanásban, vagy akár a hétvégi szabadidőben is el tudják ütni a gyerekkel az időt.

  1. Gutenberg téri játszótér

A józsefvárosi önkormányzat egyre több játszóteret igyekszik kialakítani a belvárosban, illetve a régieket felújítani, hogy kényelmes és tiszta környezetben tudjanak a kicsik játszani. A Gutenberg téri játszótér bár elég aprócska, de az átalakítás során az egész aljzat újjáépítésre került, amit az aggódó szülők legnagyobb örömére még egy ütéscsillapító anyaggal is lefedtek, hogy a játék hevében senkinek ne essen baja. A játszótér emellett zárható is, valamint térfigyelő kamerával is felszerelt.

   2. Mátyás téri játszótér

Nem a Gutenberg téri játszótér az egyetlen, ami az önkormányzatnak köszönhetően megújulhatott az elmúlt években, hiszen a Mátyás téren 127 négyzetméteren, szintén ütéscsillapító gumiburkolatos terep várja a gyerekeket. Sokan nem kedvelik a 99-es busz vonalát, de már csak a Mátyás téri buszmegállóért is megéri vállalni a lassan „urban legend” kockázatot és kicsit elidőzni arra, na meg gyönyörködni a park éppen virágzó cseresznyefáiban.

   3. Tisztes és Törökbecs utca sarka

A játszótéren többek közt csúszdás játszóvár, napellenzős homokozó, hinta és mérleghinta várja a gyerkőcöket a mintegy ezer négyzetméteren - írja az önkormányzat oldala. A játékok alatt szintén gumiborítás található, ez lassan már alapkövetelménynek számít, de a gyerekek itt végre egy kis fűvel is találkozhatnak.

jatszoter_4.jpgforrás:jozsefvaros.hu

   4. Természetfotós játszótér a Füvészkertben

Aki ebben a gyönyörű tavaszi időben a szabadban töltené a gyerekkel a hétvégéjét úgy, hogy közben játszva tanulnak is valami érdekeset és hasznosat, annak kiváló úti cél a Füvészkert új természetfotós játszótere:

Március 24-én, csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között a Füvészkert új játszó és oktató eszközét, a mYnestet. Az építmény egyszerre mászóka és madárles, tehát a legkisebbek játék közben szoknak hozzá az állatok közelségéhez. A fejlesztés célja, hogy gyermekek a televízió és a számítógép elől visszataláljanak a természet valódi értékeihez

– olvasható a jozsefvaros.hu oldalán.

Épp mostanában rendezik meg a Sakura ünnepet, ami szintén rengeteg programot és érdekességet kínál a családok számára, így erről sem érdemes lemaradni, A belépési díjakról itt olvashattok.

forrás:jozsefvaros.hu

     5. Grund

A Grund sokaknak már ismerősen csenghet, és nem csak Molnár Ferenc regényéből, hiszen a játszótér 2007 októbere óta várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Tömő utca 4. sz. alatt. A Pál utcai fiúk legendás eseményeit újraélhetik a Grundra látogatók, illetve meg is ismerkedhetnek vele a kifüggesztett fejezetek által. A 880 négyzetméteres játszótér teret ad különböző zártkörű, gyerekek és felnőttek számára is ugyanannyira izgalmas infracsatáknak, emellett pedig az általános iskolásoknak kihelyezett tanórákat is szoktak szervezni. Nem véletlen, hogy nem csak a környékbeliek imádják, hanem turisztikai célponttá is vált.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr8812415649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Potpolett 2017.04.12. 11:08:33

"hogy az utolsó kuponjait is be tudja váltani a Glamour napok nagy forgatagában"

"Eközben az apa, akinek úgy tűnt, kicsit tájidegen a szerep, igyekezett"

Elborzadtam ezeken a mondatokon. Tökéletes sztereotípiák, mintha Tibi atya alkotta volna meg. A nő természetesen vásárolgat kuponakcióval (nem mondjuk egyetemen tanít), a férfi pedig csak biológiai apa, természetesen köze nincs a saját gyerekével való játékhoz.

A cikk természetesen nem erről akart szólni, de megdöbbentően pontos a felvezetés. Remélem, komoly, mert viccnek elég durva!

Baby Chameleon 2017.04.12. 11:36:43

Tök jó gyűjtemény! :) Nekünk, palotanegyedieknek nincs még messze a Károlyi kert sem!

bukszindeksz 2017.04.13. 07:29:15

@Potpolett: igazi 70-es évek feeling volt olvasni
süti beállítások módosítása