a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

5 + 1 klassz kávézó Józsefvárosban

2017. május 27. - presijudit

Reggeli helyett, két tétel tanulása között, ebédszünetben, délutáni szieszta alatt, vagy ha éjszaka fent kell maradnod, mert minden teendőt az utolsó pillanatra hagytál: ha a kávé neked is legalább annyira az életed része, mint a Lorelai és Rory párosnak a Gilmore Girls-ben (a magyar Szívek szállodája címet inkább hanyagoljuk), akkor most mutatunk 5 + 1 tuti kávézót a nyolckerben, ahova mindenképp érdemes betérned egy habos ölelésre.

Tovább

Isteni salátabár a Kálvinon – Kétszer is kitűnően teljesített a Rukkola

00_01_1.JPG

Mikor megkeresett minket a Rukkola salátabár, hogy szívesen meghívnának tesztelni, el kellett gondolkodunk rajta, hogy akarunk-e promóciós ajánlatokba belemenő blog lenni. Nyilván nem. Viszont mivel a Rukkola amúgy is rajta volt a kerületi bakancslistánkon, úgy döntöttünk, az viszont megér egy posztot, hogy összehasonlítjuk a kvázi inkognitóban kóstolás és a meghívásos vendégeskedés tapasztalatait. A Rukkola vezetősége pedig volt annyira magabiztos, hogy elfogadta a feltételeinket.

Tovább

A nyolckerben is van nagyszerű színház, legyünk büszkék rá

img_0138.JPG

Ha azt mondom, hogy a nyolckerben van Budapest egyik legizgalmasabb színháza, mit mondasz? Vállat vonsz, netalán gunyorosan legyintesz, mondván, "ó, ugyan már", vagy megkérdezed, hogy "na és hol"? Bárhogyan legyen is, azért elárulom: a Vas utcában van, és Ódry Színpadnak hívják.

Tovább

A fővárosiaktól sem áll távol a kertészet

 0-02-05-0dde3996b9f23afae85c2994de9c0dab98244eb0ae92b7c2bafd7d3217108e9c_full.jpg

A belváros közepén a plázából siető emberek csodálkozva, vagy épp kicsit szánakozóan néznek a négy fiatalra, akik hatalmas megtöltött vizes kannákkal sétálnak ki a Grundból, hogy vizet vigyenek a közeli közösségi kertbe, amíg nem működik a vizes csap. Ezek a kannás arcok mi vagyunk, a helyzet komikus, de a furcsa tekintetek között mi csak mosolyogva igyekszünk vissza, és közben arra gondolunk, de kár, hogy sokan kimaradnak ebből az élményből.

Tovább

Cirkuszt a népnek - a Népszínház története

egykor_hu_1875.jpg

Józsefvárosi helytörténeti kalandozásaink ötödik állomása a ma már csak fényképeken létező Népszínház épülete, amiben később a Nemzeti Színház működött, és ami végül a kettes metró építése miatt az 1960-as években járulékos veszteségként végezte.

Tovább

A vegán paradicsom megnyitotta kapuit a pestiek előtt is

17904114_1273216119399507_568329466617910732_n.jpg

A budai egészséges életmódot követő hamburgerínyenceknek már ismerősen cseng az Istvánffi név, ugyanis közel három éve kényezteti vegán hamburgereivel az amúgy sokszor húsfogyasztó közönséget. A családi vállalkozás mert nagyot álmodni, és új szintre lépett, most már a Kálvin tér közelében is várja régi és új vendégeit.

Tovább

Két angol lovagot láttam, színpadon, Pesten

bnr01.jpg

Oké, nem élőben, nyilván, hanem az Uránia Nemzeti Filmszínház színház-közvetítés sorozatának legutóbbi tagjaként. Ez a sorozat pedig jelenleg az egyik legklasszabb program Pesten, sokan viszont még csak nem is hallottak róla. (kép: mckellen.com)

Tovább