a nyolcker tematikus blogja

Neked nyolc?

Isteni salátabár a Kálvinon – Kétszer is kitűnően teljesített a Rukkola

2017. május 25. - roska

00_01_1.JPG

Mikor megkeresett minket a Rukkola salátabár, hogy szívesen meghívnának tesztelni, el kellett gondolkodunk rajta, hogy akarunk-e promóciós ajánlatokba belemenő blog lenni. Nyilván nem. Viszont mivel a Rukkola amúgy is rajta volt a kerületi bakancslistánkon, úgy döntöttünk, az viszont megér egy posztot, hogy összehasonlítjuk a kvázi inkognitóban kóstolás és a meghívásos vendégeskedés tapasztalatait. A Rukkola vezetősége pedig volt annyira magabiztos, hogy elfogadta a feltételeinket.

Így hát pár hete egyik nap, az egyetemi óráink közti lyukasban átugrottunk a Kálvin térre, ahol a Premier Kultcafé és a OneCup Espresso Bar közti, nagyjából két méter széles területen bújik meg a Rukkola salátabár. Bár a hely tényleg nagyon kicsi, pár asztalnak azért szorítottak helyet a téren az üzlet előtt. Első ott jártunkkor épp elképesztően szeles és hűvös idő volt, de ez nem vette el a kedvünket attól, hogy a szabadban fogyasszuk el salátáinkat – igaz, az üzletben erre nem is nagyon lett volna lehetőség, mivel odabent alig pár ülőhely van csak, és azok épp foglaltak voltak. A hely törzsközönségét szemmel láthatóan a húszas-harmincas korosztály alkotja, a központi elhelyezkedés miatt a diákok mellett rengeteg az irodista is.

Mivel hárman voltunk, értelemszerűen háromfélét kóstoltunk, mindannyian salátákat, mivel láthatóan ez a Rukkola fő profilja. Ebből nem is kicsi a választék, 15-16 féle, többnyire színek szerint elnevezett saláta közül választhatunk, ezek között a legtöbb egész évben kapható, de vannak szezonális íz-összeállítások is. Mi az aszalt paradicsomos-csirkemelles szürke, a pesztós zöld, illetve az almás-zelleres saláták mellett döntöttünk. A saláták ára 1000 és 1600 Forint között mozog, amihez menüben plusz 200 Forintért különféle szirupokkal ízesített limonádét is kérhetünk. A papírdobozban kínált saláták mellett egyébként többféle szendvics közül is választhatnak a vásárlók, de teák, kávék, és forró csokik is széles választékban kaphatóak.

Mivel hidegkonyhás üzletről van szó (ami a méreteket eltekintve nem is csoda), fizetés után alig kellett várnunk, máris megkaptuk a dobozainkat, sőt, mivel elfelejtettünk műanyag villát hozni, azt is kérés nélkül, rögtön utánunk hozta az egyik kedves pultoslány. Ami a salátákat illeti, kifogástalan volt mindhárom. A alma-zeller-fetasajt alapból nyerő hármas, pláne, ha egy ilyen frissítően tavaszi salátában találkoznak. Az aszalt paradicsomos-csirkés salátában is remekül harmonizáltak az összetevők, noha egy kicsivel több aszalt paradicsomot még elbírt volna. Ami pedig a „zöld” salátát illeti, pesztórajongóként külön öröm számomra, hogy a Rukkola a második hely pár héten belül, ahol igazán finom pesztós cuccot kapni. A saláták egyetlen „hibája”, hogy annyira telepakolják a dobozt, hogy lehetetlen az instrukciók szerint összerázni, de azt hiszem ez olyasmi, aminek örülni kell. Igazából a limonádé az, ami nem különösebben nagy szám, mivel a narancs- és citromkarikák mellett sziruppal ízesítik, de a saláta mellé így is jól csúszik.

Másodszor nagyjából egy héttel később mentünk, ezúttal azonban Szabó Gergő, a salátabár üzletvezetője is csatlakozott hozzánk. Maradva előző heti tesztünk irányvonalánál, most is saláta+limonádé menüt kértünk: ezúttal a csirkemellel és gorgonzolával felturbózott szőlős, valamint a vörösáfonyás-gorgonzolás-kesudiós sárga saláták mellett döntöttünk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a salátásdoboz sem mennyiségre nem tartalmazott többet, sem dizájnra nem tért el az előző héten kapottaktól – mondjuk sokkal többet nem is lehetne belepréselni a dobozba.

Miközben ettünk, Gergő elmesélte nekünk, hogy a Rukkola eredetileg családi vállalkozás volt, ami bioboltból alakult át salátabárrá, jó másfél évvel ezelőtt. Éppen ezért nagyon fontos számukra, hogy a lehető legjobb alapanyagokkal dolgozzanak, mind az állandó, mind a szezonális salátákat illetően. Ezért például még nem kapható a tavaly nyáron hatalmas sikerrel futott epres saláta, mert elfogadható árú magyar epret még nem tudtak szerezni. Nem véletlen, hogy a tökéletes beszállító megtalálása bizonyult a legnehezebb feladatnak.

A saláták ízkombinációi egyébként kísérletezések eredményei, és az állandó kínálat mellett (amiből a narancs saláta, illetve a fehér Cézár-saláta a legnépszerűbbek) igyekeznek kéthavonta előállni izgalmas szezonális variációkkal. Korábban különféle napindító superfood-müzlikkel is próbálkoztak, de ezekre nem igazán volt igény.

Ami a jövőt illeti, még idén meg szeretnék nyitni második salátázójukat valahol a belvárosban, ahol reményeik szerint már lenne rendes konyha, így nem kellene hidegkonyhás salátákra és szendvicsekre szorítkozniuk. De a franchiseosodás is a hosszú távú tervek között van, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, ha azt nézzük, milyen népszerű Facebookon a Rukkola.

Az emberek hálaistennek szeretik a boltunkat, és – lekopogom –, nem sok panasz érkezik. Nyilván vannak, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsenek, de minimális a kritika vagy panasz számba menő komment

– mondta erről Gergő.

Összességében tehát remek kis zug a Rukkola: az egészséges, tökéletes Instagram-alapanyag salátákat villámgyorsan megkapjuk, a kálvin téri hangulat pedig még mindig remek. Nem mondom, jó lenne, ha valamivel több ülőhely lenne, de a tervezett második bolt megnyitásával remélhetőleg ez is megoldódik majd. Az pedig egészen biztos, hogy még sokszor fogunk ide ebédelni jönni, hiszen már távozáskor arról beszélgettünk, melyik salátát kóstoljuk meg legközelebb. Az epreset, természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekednyolc.blog.hu/api/trackback/id/tr6412510649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.